O KLUBU

Kajak Kanu Klub Mladost je mladi i dinamičan klub koji je osnovan 2021. godine s jasnim ciljem – promovirati kajakaštvo na divljim i mirnim vodama i potaknuti razvoj sportskih aktivnosti među mladima. Kroz svoj rad, klub se usmjerava na sudjelovanje u natjecanjima i organiziranje aktivnosti povezanih s kajakaštvom, stvarajući prilike za članove kluba da se istaknu i napreduju u ovom izazovnom sportu.

No, Klub Mladost ide korak dalje, također pružajući društvene i edukativne događaje koji promiču zajedništvo među članovima kluba i šire zajednice.
Svojom posvećenošću međunarodnoj suradnji, Kajak Kanu Klub Mladost aktivno sudjeluje u Erasmus+ sport projektima. Ova vrsta projekata omogućuje razmjenu vrijednih iskustava i znanja u području sporta i mladih. Klub Mladost želi potaknuti svoje članove da prihvate vrijednosti međunarodne suradnje, tolerancije, solidarnosti te aktivno sudjelovanje u društvu. Kroz sudjelovanje u takvim projektima, klub se nadovezuje na globalnu zajednicu kajakaša i mladih sportaša, pridonoseći svojim doprinosom razvoju i rastu tog zajedničkog interesa.

Kajak Kanu Klub Mladost otvoren je za sve ljubitelje kajakaštva na divljim i mirnim vodama, bez obzira na dobnu skupinu ili razinu iskustva. Klub pruža stručno vođene treninge i edukaciju kako bi članovi mogli napredovati u svom kajakaškom putovanju. Uz to, klub aktivno potiče suradnju s drugim klubovima i organizacijama koje dijele slične vrijednosti i želju za promicanjem sporta i aktivnosti za mlade. Otvorenost za suradnju omogućuje klubu da se poveže s drugim stručnjacima, dijeli najbolje prakse te stvara sinergiju koja koristi široj zajednici kajakaša.

Važnost zaštite okoliša i održivog razvoja je temeljna vrijednost Kajak Kanu Kluba Mladost. Klub aktivno potiče svoje članove na svjesno ponašanje prema prirodi i očuvanje okoliša. Organizacijom akcija čišćenja rijeka i obala, klub daje svoj doprinos čistoći i očuvanju prirodnih vodnih područja koja su ključna za kajakaške aktivnosti. Također, educira svoje članove o pravilima i etici kajakaštva na divljim vodama, promovirajući sigurno i odgovorno prakticiranje sporta.

Kajak Kanu Klub Mladost također promiče uporabu održivih i ekološki prihvatljivih materijala te praksi u svojim aktivnostima. Kroz recikliranje otpada, uporabu ekološki prihvatljivih deterdženata i sredstava za čišćenje opreme te smanjenje emisije stakleničkih plinova, klub daje primjer ostalim sportskim klubovima u Hrvatskoj i pokazuje da je moguće postići sportske uspjehe uz istovremeno poštivanje okoliša i održivog razvoja.

Kajak Kanu Klub Mladost je ambiciozan i strastven klub koji želi biti uzor drugim sportskim klubovima u Hrvatskoj i diljem svijeta. Klub nastoji postići uspjehe na sportskom polju, ali istovremeno pokazući da je moguće ostvariti te uspjehe na način koji je uravnotežen, odgovoran i održiv. Kroz svoje aktivnosti, klub širi svijest o kajakaštvu, promiče vrijednosti međunarodne suradnje, potiče ljubav prema prirodi i okolišu te gradi zajednicu koja je otvorena, uključiva i svjesna potrebe za očuvanjem našeg planeta za buduće generacije.

Ako ste zainteresirani za kajakaštvo ili kanuizam i želite biti dio aktivne sportske zajednice, Kajak Kanu Klub Mladost je pravo mjesto za vas. Pridružite nam se i zajedno istražujmo vode, razvijajmo vještine i stvarajmo uspomene koje će trajati cijeli život. Dobrodošli u našu kajakašku obitelj!

Kontakt